Okul Eylem Planımız

Okul Eylem Planımız

19.02.2024 101

Okulumuz eTwinning ekibi tarafından gerçekleştirilen toplantı neticesinde aşağıdaki kararlar alınmıştır;

 

İnternet Güvenliği ve Teknoloji Kullanımı

 

·         İnternet güvenliği hakkında okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni İbrahim KILIÇ tarafından derslerde öğrencilere, veli toplantıları esnasında velilere ve kurul toplantılarında öğretmenlere sunumlar düzenli aralıklarla yapılmıştır.

·         Öğretmenimiz İbrahim KILIÇ yönetimindeki Robotik Kodlama kulübü okulumuzu ziyarete gelen ortaokul öğrencilerine ‘Teknoloji Kullanımı’ hakkında bilgilendirme sunumları yapmışlardır.

·         Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni tarafından okulumuzda bulunun akıllı tahtalar ve bilgisayarlar kilitli bir kod ile güvence altına alınmıştır.

·         Okulumuzda cep telefonu kullanımı yasaktır. İlk derste toplanan cep telefonları kilitli dolaplarda muhafaza edilmektedir.

·         Okulun internet ağına öğrencilerin izinsiz erişimi bulunmamaktadır.

·         Okulumuza ziyaret için gelen veliler hiçbir surette öğrencilerin fotoğrafını çekemez.

·         Okulumuzda aktif çalışan Robotik Kodlama kulübü teknoloji kullanımında üst düzey bilgi ve beceriye sahiptir. Teknofest yarışmalarına katılarak defalarca ödül ile geri dönmüşlerdir.

·         Yine okulumuzda Felsefe öğretmenimiz ve İngilizce öğretmenimiz mentörlüğünde ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla fen bilimleri, sosyal bilimler ve edebi konular ile ilgili güncel podcast yayını yapmaktadırlar.

 

 

Siber Zorbalık

·         Okulumuz Rehberlik Servisi öğretmenleri tarafından her sene belirlenen tarihlerde 9. Sınıfa yeni başlayan öğrencilere siber zorbalık hakkında sunum yapılmaktadır.

·         İhtiyaç halinde diğer kademe öğrencilerine de siber zorbalık konulu bilgilendirmeler yapılmaktadır.

·         Kurul toplantılarında, sınıf öğretmenleri ile yapılan rehberlik toplantılarında ve şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğretmenlere bu konuyla ilgili bilgilendirmeler yaparak dikkat edilmesi gereken noktalar belirtilmiştir.

·         Sınıf rehber öğretmenleri sınıf rehberlik saatlerinde konuyla ilgili öğrencileri bilgilendirmişlerdir.

·         Veli toplantıları esnasında Rehberlik Servisi öğretmenlerimiz tarafından velilere konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

eTwinning Projeleri

·         eTwinning projeleri kapsamında e- safety ile ilgili çalışmalar proje takvimine mutlaka dahil edilmiştir.

·         eTwinning projelerinde görev alan her öğrenci kimlik bilgilerinin sanal ortamlarda paylaşılmaması gerektiğini, soyismini ve yüzünü açık bir şekilde paylaşım yapmaması gerektiğini proje çalışmalarında dikkat ederek öğrenmektedir.

·         Esafety çalışmaları kapsamında yapılan pano ve sunumlar ile internet güvenliği ve siber zorbalık konuları ile ilgili okula yaygınlaştırma etkinlikleri ile farkındalık oluşturulmaktadır.

·         Her eTwinning öğrencisi aktif bir teknoloji kullanıcısıdır. Web 2.0, Web 3.0 ayrıca yapay zeka, 3D tasarım, Metaverse evrenlerini iyi bilir ve kullanır. Poster, afiş, sunum vb becerileri gelişmiştir.

 

Erasmus Projeleri

·         Okulumuzda Erasmus+ projeleri yürütülmektedir. Projelerin yürütülmesi sırasında teknoloji kullanımı yaygındır.

·         Bu projelerde öğrenciler güvenli internet kullanımına dikkat ederler. Siber zorbalık hakkında bilinçlidirler.