SocioScienceTwinning

19.02.2024 56

Sosyobilimsel konular (SGK), bilim, toplum ve etiğin kesişimini içeren karmaşık ve tartışmalı konulardır. Bu konular öğrenciler için belirtilen nedenlerden dolayı büyük önem taşımaktadır;

Gerçek Dünyayla İlgililik

Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme

Disiplinlerarası Öğrenme

Etik Hususlar

Vatandaşlık ve Sivil Katılım

Bilim Okuryazarlığı

İletişim yetenekleri

Kültürel farkındalık

Çevre bilinci

Geleceğe Hazırlık.

SocioScienceTwinning adlı eTwinning projemizle amacımız sosyobilimsel konuların müfredata dahil edilmesinin fen eğitimini daha anlamlı ve öğrencilerin yaşamlarına uygulanabilir hale getirerek geliştirebilmesidir. Bu sayede onları toplumun karşı karşıya olduğu karmaşık zorlukların çözümüne olumlu katkıda bulunabilecek bilgili, sorumlu ve katılımcı vatandaşlar olmaya teşvik etmeyi hedefliyoruz. Kurucu ortaklığını İtalya’dan “Isiss Giovanni Falcone Barrafranca” okuluyla birlikte yürüttüğümüz projede Romanya, Portekiz ve Türkiye’den ortaklar bulunmaktadır.